Taikapolku opastus ja retket luontoon
RETKET JA OPASTUS
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT


Sarvipöllö

Monipuoliset linturetket ympäri vuoden
- Millaiselle linturetkelle lähtisit?

Eteläinen Pohjanmaa tarjoaa hienot edellytykset retkeilyyn lintupaikoilla ympäri vuoden. Vaihtelevat maisemat erämaisista soista ja metsistä merenlahtien rehevyyteen suosivat monipuolista lintulajistoa.

Linturetkelle nimissä voidaan kävellä leppoisasti lintuja etsien. Parhaille lintupaikoille voidaan asettua myös pidemmäksi aikaa hyvien eväiden kanssa. Valoisina kesäöinä nautitaan tunnelmasta kaikin aisten, kun kevätöiden pöllöretkillä keskitytään hieman erilaisiin tunnelmiin. Upottavat suot ja jokivarsien lumiset rinteet tarjoavat myös liikkunnallisia haasteita. Autolla tai polkupyörällä ehtii laajemmalle kierrokselle. Joskus ikimuistoisella linturetkellä voidaan jäädä kokonaan ilman havaintoja linnuista. Elämyksiä yhtä kaikki!

Vuodenajat liikuttavat lintuja ja lintujen perässä retkeilijää. Paikallistuntemus ja kokemus linnuista avaavat uusia näkymiä myös tuttuun maisemaan.

Koskikara

Talvi on parhaimmillaan avoimina virtaalla sulapaikoilla pienemmillä puroilla ja isommilla koskilla, joissa hienoja maisemia elävöittävät talviuinnin hallitsevat koskikarat. Saukkojen ja majavien liikkeistä kertovat lumijäljet. Talvella lintuja löytyy helpoiten taajamien lintulaudoilta, mutta lauhoina talvina avoimena pysyvällä merellä lintujen liike ei lopu missään vaiheessa.

Laulujoutsen

Kevät tuo vauhtia lintuvuoteen. Kevätöiden pöllöretkillä tunnelma on vahva. Hanhipelloilla aika vierähtää nopeasti hanhien, joutsenien ja monien pienempien muuttajien liikeitä seuratessa. Rannikon muuttopaikoilla kevään liike näkyy vahvimmin. Rannikon ja sisämaan kosteikot heräävät eloon ja keräävät linnut esille. Lintujen pesinnät etenevät nopeasti ja pöllöpoikaset lähtevät liikkeelle.

Keltavästäräkki

Kesä on lintumaailmassa kasvun aikaa, sillä pesintäkausi etenee nopeasti. Metsien ja peltojen linnut ovat aktiivisesti liikkeellä. Viimeiset yölaulajat saapuvat elävöittämään kesäyön konsertteja, joten jokilaaksot ja karut kehrääjäkankaat houkuttelevat kesäyöhön. Soiden elämä on vilkkaimillaan ja linnut ännekkäitä. Kiireisimmät pesijät ottavat parhaan kesän kynnyksellä suunnan takaisin etelään.

Kurki

Syksy kerää lintuja isompiin parviin pelloille ja erilaisille vesille. Parhaina päivinä rannikon muuttopaikoilla on hurja ruuhka, eikä tunnelmasta jäädä paitsi sisämaassakaan. Syksyn parasta antia tarjoavat kurkipellot ja loppusyksyn merenlahden, joille joutsenet kerääntyvät. Syysöisin tutkitaan pöllöjen vaellusta.


Jokainen retki suunnitellaan toiveiden ja lintutilanteen mukaan

Kysy lisätietoja

| Retket | Retkikohteet | Blogi |


Taikapolku vie luontoon

Lintuvuoden sesongit vaihtelevat vuodenkierron ja säiden tahdissa. Linturetkillä pääosissa olevia mielenkiintoisia lajeja ja lajiryhmiä edustavat muun muassa:

Koskikara, talviset sulapaikat
Pöllöt, keväiset yöt
Metsähanhi, keväiset pellot
Laulujoutsen, keväiset pellot
Vesilinnut, keväiset kosteikot
Haukat, kesäiset metsät
Suolinnut, kesäiset suot
Kehrääjä, kesäöiset kankaat
Yölaulajat, kesäöiset jokilaaksot
Kurki, syksyiset pellot

Lauhanvuorelle patikoimaan
Kauhanevan luonto yllättää
Kesäyön huumaa

Kansallispuistot tutuiksi 2x1
Kansallispuistot tutuiksi 2x4

Pimeä metsäseikkailu
Glögihetki kaamosmetsässä
Lauhanvuorelle lumikengilläKristiinankaupungin maisemiin
Honkajoen Huidankeitaalle
Siikaisten luontoon

Opastettua retkeä täydentää tarjoilu nuotiopaikalla tai ruokailu retkikohteen lähiravintolassa. Retken yhteydessä voi myös saunoa, kokoustaa tai rentoutua muun ohjelman tahtiin.

Opastettujen retkien hinnat alkaen
2 h opastus - 140 e
3 h opastus - 180 e
4 h opastus - 220 e


| Retket | Retkikohteet | Blogi |

Lauhanvuoren kansallispuisto, Kauhajoki, Isojoki, Etelä-Pohjanmaa Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto, Kauhajoki, Karvia, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta

Eteläinen Pohjanmaa tarjoaa hienoja maisemia ja monipuolista luontoa. Luontoa riittää niin tunnin kuin päivänkin retkelle - vuodenajasta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä tutustumaan myös seudun lintuihin tai kulttuurimaisemiin. Kansallispuistojen lisäksi kiinnostavia retkimaastoja löytyy esimerkiksi Levanevan, Parran ja Kristiinankaupungin maisemista.

| Etusivu | Yhteystiedot | 0400 194 370 | taikapolku(at)gmail.com | © 2018 Taikapolku