Taikapolku opastus ja retket luontoon
RETKET JA OPASTUS
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT


Valloita Lauhanvuoren kansallispuisto

Lauhanvuoren talvessa patikoidaan kävellen tai lumikengillä

Lumikengät vievät talviseen kansallispuistoon

Lauhanvuoren kansallispuistosta löytyy paljon hienoja maisemia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Lumikengät antavat loistavat mahdollisuudet tutustua kansallispuistoon. Reiteissä on monta vaihtoehtoa.

Lumikenkäily vie talviseen luontoon. Kaikki retkelle haluavat osaavat kävellä lumikengillä pienen opastuksen jälkeen. Lumikengillä voidaan tehdä pieniä pyrähdyksiä tai pidempiä vaelluksia. Lumikengillä pääsee tutkimaan luonnon yksityiskohtia, eivätkä kengät sido valmiisiin uriin. Lumikengillä liikkuessa on helppo nauttia talvisesta luonnosta. Erilainen lumikenkäretki syntyy lähtemällä liikkeelle vasta auringonlaskun jälkeen, sillä otsalamppujen valossa metsän tunnelma tihenee.

Lumikenkäretki oppaan johdolla. Retki sisältää lumikengät ja sauvat sekä oppaan palvelut. Retkelle järjestyvät myös eväshetket nuotiolla.

Spitaalijärven kierros (3 h) Spitaalijärvi on Lauhanvuoren kansallispuiston helmi, joka tarinoiden mukaan parantaa vaativankin vaivan. Spitaalijärven kiertävä lumikenkäretki hoitaa kehoa ja mieltä, sillä rauhallinen metsäluonto tarjoaa kuntoa ja henkistä voimaa. Hetken pysähtyminen nuotion ääreen voi herättää myös uusia ideoita. Retki tarjoaa kevyen ja kaikille sopivan sukelluksen talviseen metsäluontoon.

Talvilähteiden salaisuudet (4 h) Lauhanvuoren kansallispuisto tunnetaan lähteistä ja lähdevesien ylläpitämistä luomista. Lähteet elävät myös vuoden kylmimpään aikaan tuoden lumen keskelle virtaavaa vettä. Talvilähteiden salaisuudet paljastuvat retkellä lähteiden ja lähdeluomien äärelle. Matkan varrella on hienoja metsiä ja vaihtelevia suomaisemia. Retkellä Lauhanvuoren talvinen monimuotoisuus näyttäytyy parhaimmillaan.

Lauhanvuoren kuruilu (3 h) Lauhanvuoren laki on eteläisen Pohjanmaan korkeinta ja lumisinta seutua, jossa lumi usein koristaa puiden latvuksia. Jääkauden sulamisvaihe on jättänyt Lauhanvuoren rinteille erilaisia uomia, rantatörmiä ja rantatasanteita. Jättiläisen portailla pääsee kokeilemaan lumikengillä kävelyä myös rinteessä. Lakialueella on vaihtelevia metsiä ja pieneksi taukopaikaksi sopiva entisen kämpän pihapiiri. Retki tarjoaa hyvät edellytykset reippaaseen luontoliikuntaan.

Aumakiven kierto (2 h) Lauhanvuoren kansallispuiston laidalla sijaitseva Aumakivi on vanha nähtävyys ja geologinen erikoisuus. Aumakiven kierroksella tarkistetaan kiven talviset mitat ja lähikallion muodot. Matkan varrella koetaan, miten metsän tunnelma vaihtuu nopeasti. Retki tarjoaa kevyen johdatuksen lumikenkäilyyn kansallispuiston helmassa.

Lauhan lenkki (6-8 h) kiertää Lauhanvuoren vaihtelevissa maisemissa pitkän lenkin.

Pieni happihyppely (3 h) Lauhansarven pihapiiristä retki lähimetsään ja peltojen laidoille. Seurataan lähireittejä ja kurkistetaan Sarvikylän maisemia.

Talvisella retkellä nuotio lämmittää jäisemmänkin sisuksen


Taikapolku retkellä keväisessä luonnossa

| Retket | Retkikohteet | Blogi |

Opastettua retkeä täydentää tarjoilu Spitaalijärven taukopaikalla, Marian luontoaterioilla tai Lauhansarven luontomatkailukeskuksessa. Lauhansarvessa voit myös saunoa, kokoustaa tai rentoutua muun ohjelman tahtiin. Pyydä tarjous koko paketista.

Lauha Luontoateriat

Opastettujen retkien hinnat alkaen
2 h opastus - 140 e
3 h opastus - 180 e
4 h opastus - 220 e

Lumikenkien vuokraus ryhmille

Lauhanvuoren kansallispuiston talvinen puro

Lauhanvuorelle patikoimaan


| Retket | Retkikohteet | Blogi |

Lauhanvuoren kansallispuisto, Kauhajoki, Isojoki, Etelä-Pohjanmaa Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto, Kauhajoki, Karvia, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta

Eteläinen Pohjanmaa tarjoaa hienoja maisemia ja monipuolista luontoa. Luontoa riittää niin tunnin kuin päivänkin retkelle - vuodenajasta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä tutustumaan myös seudun lintuihin tai kulttuurimaisemiin. Kansallispuistojen lisäksi kiinnostavia retkimaastoja löytyy esimerkiksi Levanevan, Parran ja Kristiinankaupungin maisemista.

| Etusivu | Yhteystiedot | 0400 194 370 | taikapolku(at)gmail.com | © 2018 Taikapolku